Veilig reizen met uw hond

Kamperen met uw hond kan een geweldige ervaring zijn: samen avonturen beleven, selfies maken en luieren in de zomerzon. Uw hond vervoeren op kampeertrips kan echter betekenen dat u een auto moet gebruiken, en als u niet bekend bent met de beste manieren om uw hond te helpen omgaan met autoritten, kan de ervaring stressvol en gevaarlijk zijn, zowel voor hem als voor u. Wilt u gaan rijden met uw hond, of het nu als onderdeel van een kort kampeerweekend of een twee weken durende excursie is? Zorg ervoor dat u het veilig doet.

De veiligheid van honden is slechts één van de dingen waar u aan moet denken als u met uw huisdier gaat kamperen. Honden kunnen het beste jong kennismaken met autoritten, zodat ze het normaal vinden en niet bang of overstuur raken. Hoe reageren ze op autoritten? Vinden ze ze leuk, stressvol, hebben ze veel troost nodig, of zijn ze zo opgewonden dat ze bijna over hun eigen voeten vallen? Kom te weten hoe ze reageren, zodat u uw rijervaring kunt afstemmen op de veiligheid van uw hond.

Houd ze veilig

Misschien vindt u het idee van een hond die vrij rondloopt op de achterbank van uw auto prachtig, maar sinds kort is het wettelijk verplicht dat ze goed vastzitten. Dit maakt het reizen niet alleen veiliger voor ze, maar het is ook noodzakelijk om te voorkomen dat ze de bestuurder storen. Onderzoek geschikte tuigjes, kratten of beschermers om ze comfortabel te houden en ervoor te zorgen dat ze in een veilige positie zitten.

Zelfs als ze klein zijn, kunt u ze tijdens het rijden niet op uw schoot of in een stoel houden; ze moeten een eigen stoel hebben en een goed beveiligd beveiligingssysteem of een afgesloten ruimte achter in uw auto. En geen hoofd uit het raam, want dat wordt niet veilig geacht. (Wat prima is, want dat betekent minder kwijl op de lak).

Misselijkheid voorkomen

Voorkom reisziekte door uw hond strategisch te voeren: idealiter niet minder dan twee uur voor een lange rit, zodat ze geen voedsel verteren en misselijk worden. Opvouwbare waterbakken zijn een heel goed idee voor het reizen met honden in auto's, omdat ze stabiel en duurzaam zijn en gemaakt voor reizigers; neem ook een waterfles mee zodat u altijd schoon water bij de hand hebt voor uw hond als u stopt.

Plan zorgvuldig

Stippel uw route zo uit dat u ongeveer om de twee uur kunt stoppen om ze even de benen te laten strekken en te laten drinken, en let op de temperatuur en het weer; als het ongelooflijk zonnig is, kunt u misschien beter investeren in een zonnescherm voor een achterruit om ze te beschermen tegen oververhitting. Het spreekt voor zich, maar laat ze nooit zonder toezicht achter in de auto, ook al is het 'maar voor heel even'. Auto's kunnen snel opwarmen. Het is ook de moeite waard om na te denken over manieren om uw tent op een comfortabele temperatuur te houden als uw hond de leefruimte deelt, want oververhitting kan moeilijk vast te stellen zijn bij hondachtigen.

Angst verminderen

Als uw hond angstig is tijdens het reizen of last heeft van wagenziekte, overleg dan met uw dierenarts om ervoor te zorgen dat u de beste omgeving creëert voor de veiligheid en gezondheid van uw hond. Zoiets eenvoudigs als een vertrouwd dekentje of kussen, of een favoriet speeltje, kan hem helpen te ontspannen, net als de ruimte die hij heeft om comfortabel te zitten of te liggen.

Met de juiste voorbereiding kunt u uw hond veilig op weg houden en ervoor zorgen dat iedereen plezier heeft op vakantie.