Wat is glamping?

Van yurts tot herdershutten en alles daartussenin, glamping is veel leuker dan je denkt. Als u houdt van het buitenleven, terug naar de natuur en genieten van al uw huiselijke gemakken, zou glamping wel eens uw perfecte uitje kunnen zijn.

Soorten glamping

De verschillende soorten glamping die beschikbaar zijn, hangen grotendeels samen met het type accommodatie dat je kiest. Waar traditioneel glamping vaak wordt geassocieerd met yurts en safaritenten, waarschijnlijk vanwege de camping oorsprong, zijn er zo veel andere plaatsen waar je kunt verblijven. Glamping pods, hutten en lodges zijn een meer robuuste, all-weather optie voor natuurliefhebbers en ontdekkingsreizigers, terwijl herdershutten vaak een meer 'back-to-basics' benadering bieden. Voor een echte 'wow'-factor bij glamping, probeer dan een verblijf in een boomhut of een gerenoveerde camper/caravan. Deze laatste hebben vaak een persoonlijker tintje dan andere vormen van glamping, waar gewone mensen eenheden hergebruiken die ze zelf niet meer gebruiken.

Voordelen van glamping

Er zijn tal van redenen om te gaan glamping. Hoewel het misschien duurder is dan traditioneel kamperen, is dit vaak voor een goede reden. Veel glamping units zijn voorzien van toiletten en douches - zoals onze glamping pods en cabins - en bieden een steviger bedekking in vergelijking met een tent. Glamping is daarom een geweldige all-weather optie, waardoor het de voorsprong op de traditionele tent kamperen.

Terwijl kampeerders vaak beperkt zijn tot een klein deel van een camping, kunt u met glamping mogelijk op prachtige locaties verblijven. Zelfs als u een glamping camping bezoekt, zal uw accommodatie meestal privé aanvoelen, afgezonderd van andere gasten. Het voelt misschien niet zo afgelegen als sommige herdershutten in het midden van nergens, of boomhutten ver boven de grond, maar je perspectief kan goed worden veranderd op een glamping vakantie.

Milieuvriendelijk kamperen

Een van de voordelen van kamperen is dat het grotendeels milieuvriendelijk is. Glamping hoeft hierop echter geen uitzondering te zijn, en je zou zomaar kunnen ontdekken dat glamping milieuvriendelijker is dan je aanvankelijk dacht.

Als je een glampingvakantie vergelijkt met een verblijf in een hotel, wint glamping het in de meeste gevallen van milieuvriendelijkheid. Veel glamping sites hebben zonnepanelen geïnstalleerd om ten minste het grootste deel van de elektriciteit die ze gebruiken op te wekken, en verbruiken vaak minder elektriciteit en water dan een verblijf in een hotel, als gevolg van het feit dat ze minder onderhoud nodig hebben.

Natuurlijk zijn er glamping sites die gebruik maken van compost toiletten, hebben een bron water douches en misschien heeft geen elektriciteit of Wi-Fi dan ook. Deze zijn veel milieuvriendelijker dan uw standaard glamping optie, maar een beetje moeilijker te vinden.